joi, 17 noiembrie 2011

Tehnica mai multor planuri paralele care se intersecteaza este des intalnita aici. Acest film ne aminteste ca actiunile fiecaruia dintre noi pot influenta alti oameni si invers, totodata acest film trateaza un subiect actual, intr-o maniera complet noua. Acest film este despre rasism, prejudecati si intoleranta.

Ne-a impresionat secventa cu fetita care, crezand ca este protejata de o mantie invizibila anti-glont sare in bratele tatalui sau pentru a-l proteja iar in acel moment acel persan apasa pe tragaci. Aceasta este cea mai dramatica faza a filmului pentru ca persanul avea gloante oarbe in arma iar fetita nu a patit nimic.

O alta secventa care ne-a impresionat este aceea cand politistul o salveaza din masina in flacari pe sotia regizorului de televiziune, chiar cu pretul vietii, chiar daca doar cu cateva zile in urma acesta a abuzat-o sexual.










Ne confruntam atat de des cu discriminarea, incat sunt cazuri in care nici macar nu remarcam acest fapt. Discriminarea este imposbil de eliminat, caci numai intr-o societate ideala oamenii se adapteaza, de fiecare data, intr-o maniera perfecta la circumstante si la persoanele din jur, fara a tine cont de anumtite criterii injuste. Ar insemna ca fiecare dintre noi sa renunte la propria identitate.

Cu o notorietate ce se extinde la nivelul întregului glob şi un caracter aflat în imposibilitate de exterminare, discriminarea la locul de muncă, la fel ca orice altă formă de marginalizare a omului în societate, ţinteşte în principal acele persoane sau grupuri de persoane percepute în mod voit sau preconceput ca fiind slabe din punctul de vedere social. Astfel, persoanele aparţinând diferitor etnii, cele cu dizabilităţi, persoanele în vârstă şi femeile sunt categoriile cele mai expuse discriminării, în special la locul de muncă.
Discriminarea ca formă de marginalizare de orice fel şi în orice situaţie este, din păcate, un fenomen încă prezent în societatea democratică, fiind atât de obişnuit încât e considerat normal de către foarte mulţi români.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu